Trener

Srđan Stanković

(dipl. trener u sportu)

Karijeru sam započeo u teretani „Šampion” 2005. godine kao instruktor Cardio Boxing grupnih treninga, a kasnije i kao trener u smeni i personalni trener.

Vrlo brzo prelazim u sportsko-rekreativni centar Slodes, gde pored rada sa rekreativcima počinjem da radim i sa profesionalnim sportistima, uglavnom košarkašima i rukometašima mannapotheke.de. Na poziciji glavnog kondicionog trenera stičem prva ozbiljnija iskustva vezana za fizičku pripremu.

Posle skoro pet godina u Slodesu prelazim u Zira Life Centar u okviru kog sarađujem sa fizioterapeutima u radu sa osetljivim kategorijama vežbača (klijenti trećeg doba, često sa diskus hernijama, išijalgijama i različitim deformitetima kičmenog stuba). Posle odlaska Life Centra iz prostora Zire, dolazim na poziciju menadžera fitnes centra i tu ostajem sledećih pet godina.

Specijalizujem se za rad sa ljudima trećeg doba i ljudima iz IT industrije i srodnih sedentarnih zanimanja, u radu na ispravljanju lakših deformiteta kičmenog stuba.

U radu me odlikuju smirenost, strpljenje, odmeren i umeren pristup, razumevanje klijentovih potreba, želja i ciljeva, ali i ograničenja. Bilo da je u pitanju manjak vremena, energije, ograničenje nekom fizičkom povredom ili stanjem, uvek se trudim da zajedno nađemo najbolji odnos između prihvatljivog, razumnog, zanimljivog i efikasnog treninga.